GRANOLA

środa, października 04, 2017

Witajcie! Przychodzę do Was dzisiaj z zupełnie innym postem niż te, które najczęściej pojawiają się na moim blogu. Przez kilka ostatnich dni miałam ochotę na domową granole i wczoraj postanowiłam ją zrobić! A co to jest właściwie granola? Granola to mieszanka płatków zbożowych, orzechów, bakalii, miodu, cukru. Możecie dodać do niej co tylko chcecie i lubicie. Wystarczy wymieszać wszystkie wybrane przez Was składniki, wysypać na blachę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Granola jest idealna do jogurtu czy mleka, ale można ją dodać także do deserów, lub pochrupać sobie ją samą jako zdrową przekąskę.







Jesienią nie rozstaję się z kubkiem herbaty! Piję ją całymi dniami. Towarzyszy mi przy każdej czynności.





Przed i po upieczeniu.





Dokładny przepis znajdziecie tutaj.

A Wy robicie domową granole?

You Might Also Like

0 komentarze

Popular Posts